Νέα υπόθεση «επιδομάτων μαϊμού» στη Θεσσαλονίκη



Νέα υπόθεση επιδομάτων μαϊμού δόθηκε στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκος Μπόλαρης έδωσε εντολή στο κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας να ελέγξει 1.157 άτομα που εντάχθηκαν μέσα στο 2010 στο σύστημα ενίσχυσης των ατόμων με ανάγκες βαριάς αναπηρίας στην πρώην νομαρχία Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό η μεγάλη αύξηση καταγράφηκε την προεκλογική περίοδο. 


Όπως είπε, το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι δικαιούχοι των 13 επιδομάτων στη νομαρχία Θεσσαλονίκης κατά 8% είναι ποσοστό απρόσμενο και αδικαιολόγητο...

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτή την εικόνα θα είχαμε αν συμμετείχαμε στον... πόλεμο του Βιετνάμ!

Σημειώνεται ότι το μηνιαίο κόστος των πληρωμών για τα 13 επιδόματα ανήλθε στα 7,7 εκατ. ευρώ φέτος έναντι 6,9 εκατ. ευρώ το 2010 και 6,06 εκατ. ευρώ το 2009. Το συνολικό κόστος πληρωμών στην πρώην νομαρχία Θεσσαλονίκης εκτιμάται στα 92,5 εκατ. ευρώ για φέτος.

Σημειώνεται ότι στην κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα αποφασίστηκε να επιταχυνθεί ο ενδελεχής έλεγχος των αναπηρικών συντάξεων και να επανεξεταστούν όλα τα προνοιακά επιδόματα, αλλά και όσοι δικαιούνται να τα εισπράττουν.
Νέα υπόθεση «επιδομάτων μαϊμού» στη Θεσσαλονίκη Νέα υπόθεση «επιδομάτων μαϊμού» στη Θεσσαλονίκη Reviewed by blog on 8:54:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.