ΠΑΣΧΑ στις 27 ΜΑΙΟΥ....Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε η Ανάσταση να τελεστεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26 Μαΐου.



Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε η Ανάσταση να τελεστεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26 Μαΐου, με βραδιά της απόδοσης της εορτής του Πάσχα, όταν και θα τελεστεί στους ναούς της χώρας η πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, που τελείται κανονικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

«Στις 26 Μαΐου είναι η απόδοση του Πάσχα και τότε θα ψαλλεί η πανηγυρική αναστάσιμη λειτουργία, για να μπορούμε να πάμε όλοι», όπως λένε ιεράρχες.
Παλαιοημερολογίτες; Οτι και να πεις, δεν υπάρχει καμία λογική στην απόφαση...
Αρα μαγειρίτσα μετά τα μεσάνυχτα της 26ης Μαΐου και μετά αρνί!
Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση στα ιστορικά της ορθοδοξίας. Προφανώς, το Πάσχα είναι απλώς θέμα ημερομηνιών και όχι η Ανάσταση του Κυρίου...
Πιο συγκεκριμένα η Δ.Ι.Σ. συζήτησε εκτενώς επί της παρατάσεως ισχύος της Κοινής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας έως την 11η Απριλίου 2020 με την προοπτική περαιτέρω τροποποιήσεών της και απεφάσισε ότι: 
ΠΑΣΧΑ στις 27 ΜΑΙΟΥ....Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε η Ανάσταση να τελεστεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26 Μαΐου. ΠΑΣΧΑ στις 27 ΜΑΙΟΥ....Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε η Ανάσταση να τελεστεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26 Μαΐου. Reviewed by D.Pap on 9:05:00 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.