Στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκε ο ηγούμενος Εφραίμ

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης μεταφέρθηκε ο ηγούμενος Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των ανταλλαγών της μονής Βατοπαιδίου. Η άφιξή του έγινε δεκτή με επευφημίες από τους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κεντρική πύλη των φυλακών. «Ο λαός αναρωτιέται αν ο Εφραίμ είναι εξιλαστήριο θύμα» δήλωσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.Ο ηγούμενος Εφραίμ διανυκτέρευσε το βράδυ της Τρίτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά την εμφάνισή του ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών, εν μέσω έντονων επευφημιών από υποστηρικτές του.

Ο αρχιμανδρίτης έφτασε στο Εφετείο λίγο μετά τις 8:30, αφού μεταφέρθηκε οδικώς από το Άγιο Όρος, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του από Εισαγγελέα Εφετών.

Το ένταλμα εκτέλεσε ο Εισαγγελέας Εφετών Κ.Τζαβέλλας παρουσία του συναδέλφου του Αντ.Λιόγα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μοναχός δεν επικαλέστηκε ενώπιον των δύο Εισαγγελέων πρόβλημα υγείας και έτσι το διατακτικό που εκδόθηκε αφορά την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις φυλακές Κορυδαλλού ο ηγούμενος Εφραίμ θα κρατείται στην 6η πτέρυγα, όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα.

Ανθιμος: «Ο λαός αναρωτιέται εάν είναι εξιλαστήριο θύμα ο Εφραίμ»


Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, την Τετάρτη, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τόνισε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση της μονής Βατοπεδίου πάνω από 32 πρόσωπα, ορισμένα εξ αυτών πολιτικά. «Ο λαός μας αναρωτιέται μήπως είναι εξιλαστήριο θύμα ο Εφραίμ» ανέφερε.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος επισήμανε ότι οι δικαιοπραξίες που έγιναν για τις εκτάσεις δεν έχουν πουθενά προσωπικό στοιχείο ιδιοτέλειας του ηγουμένου και αυτό είναι σημαντικό.

Σημείωσε, πάντως, ότι η Ιερά Σύνοδος δεν θα τοποθετηθεί επί της ουσίας της υπόθεσης. «Υπάρχει το πρόβλημα αναμίξεως σε θέματα της δικαιοσύνης και η εκκλησία είναι τελείως χωριστή από το κράτος» είπε.
Στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκε ο ηγούμενος Εφραίμ Στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκε ο ηγούμενος Εφραίμ Reviewed by blog on 12:09:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.