Οι ξένοι ρωτούν σε ποιο νόμισμα θα γίνει η επένδυση στην Ελλάδα

Οι ξένοι ρωτούν σε ποιο νόμισμα θα γίνει η επένδυση στην Ελλάδα
Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον -από Ρώσους, Ισραηλινούς και Αιγύπτιους επιχειρηματίες- για επενδύσεις στον τουρισμό, όμως η αβεβαιότητα για το μέλλον του ευρώ τις μπλοκάρει, υπογράμμισε χθες ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και συμπλήρωσε: Το ερώτημα που μου απευθύνουν είναι ένα: σε ποιο νόμισμα θα γίνει η επένδυση, σε ευρώ ή δραχμή; Αφού σε καμία περίπτωση δεν τους συμφέρει μία σύμβαση που θα συναφθεί σε ευρώ να πρέπει να υλοποιηθεί σε καθεστώς δραχμής, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Και ακόμα σημείωσε: Πριν από μερικούς μήνες ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας για την Ευρωζώνη ήταν η Ελλάδα, σήμερα ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας είναι η Ευρωζώνη λόγω εσφαλμένης πολιτικής για το κοινό νόμισμα.

Χθες ο κ. Γερουλάνος έδωσε στη δημοσιότητα νομοσχέδιο που εισάγει διαδικασίες - εξπρές για την έναρξη λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων. Από τη στιγμή που θα κατατεθεί ο φάκελος, η επιχείρηση θα πρέπει να πάρει προέγκριση εντός 10ημέρου και οι διαδικασίες ελέγχου να ολοκληρωθούν το αργότερο μέσα σε 2 μήνες. Αν δεν το πράξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, η επιχείρηση μπορεί να ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία της.

Το νομοσχέδιο που μπαίνει σε διαβούλευση αφορά ακόμα την ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου, τη νομοθεσία για τη δημιουργία και λειτουργία τουριστικών λιμένων, τον αλιευτικό τουρισμό.

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε και στα στελέχη της τρόικας, τα οποία χαρακτήρισε γραφειοκράτες και σημείωσε πως μέχρι σήμερα έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά και μόνο στην περιστολή των δαπανών, αγνοώντας ό,τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη της χώρας. «Ακόμα δεν έχουν ενδιαφερθεί για τον τουρισμό», συνέχισε, «ίσως επειδή είμαστε μόλις το 0,5% του κρατικού προϋπολογισμού. Δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι ο τουρισμός είναι πάνω από 10% στο ΑΕΠ της χώρας», τόνισε.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112789920
Οι ξένοι ρωτούν σε ποιο νόμισμα θα γίνει η επένδυση στην Ελλάδα Οι ξένοι ρωτούν σε ποιο νόμισμα θα γίνει η επένδυση στην Ελλάδα Reviewed by katina on 8:36:00 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.