Τ. Γκάιτνερ: Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο




Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να μπορέσει να βγει στις αγορές για να δανειστεί, είπε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Παρέμβαση στο ζήτημα της ευρωπαϊκής κρίσης
χρέους είχε κάνει χθες και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα είναι προφανώς το μεγαλύτερο άμεσο πρόβλημα. Οι Ευρωπαίοι κάνουν κάποια βήματα για την επιβράδυνση της κρίσης αλλά όχι για την άρση της».
Αξιωματούχος της ΕΕ ανέφερε στο Reuters, την Τρίτη, πως ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, που έχει προσκληθεί να μετάσχει στο άτυπο Eurogroup στα τέλη της εβδομάδας, αναμένεται να θυμίσει στην ελληνική πλευρά τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Γκάιτνερ θα καλέσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να επιταχύνουν την έγκριση των αλλαγών του μηχανισμού διάσωσης, του EFSF, και να εξετάσουν το ενδεχόμενο ενίσχυσης των κεφαλαίων του, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας πιθανής κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών.
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός υπουργός θα ζητήσει από την Γερμανία να σταματήσει να αντιδράει στην ενίσχυση των κεφαλαίων του EFSF, ενώ αναμένεται όπως είπε, «να χτυπήσει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ελαφρά στον ώμο για να τον κάνει να αναγνωρίσει τις ευθύνες που έχει η Ελλάδα».
Τ. Γκάιτνερ: Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο Τ. Γκάιτνερ: Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο Reviewed by blog on 10:11:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.