Μειώθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ

ο ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ έπεσε στο 9,4% το Δεκέμβριο και είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2009, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή από την Ουάσινγκτον.

Με στοιχεία που διορθώθηκαν σύμφωνα με τις εποχικές διακυμάνσεις, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε κατά 0,4% σε σχέση με το Νοέμβριο, αναφέρεται στην επίσημη έκθεση για την απασχόληση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας. Οι αναλυτές υπολόγιζαν σε μια μείωση πολύ μικρότερη, κατά 0,1%, σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψή τους.

Η μείωση της ανεργίας σημειώθηκε, παρά τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η οποία -προφανώς- ήταν ανεπαρκής. Σύμφωνα με το υπουργείο, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 103.000 θέσεις εργασίας περισσότερες από όσες χάθηκαν το μήνα αυτό.

Αυτό μεταφράζεται σε μια καθαρή αύξηση προσλήψεων κατά 45% σε σύγκριση με το Νοέμβριο, αλλά οι αναλυτές ανέμεναν τον αριθμό τους να φτάσει τις 150.000, ένα όριο από το οποίο είναι γενικά αποδεκτό, προκειμένου να μπορούν να προσβλέπουν σε μείωση της ανεργίας.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έχουν ξαναδημιουργήσει 1.100.000 θέσεις εργασίας το 2010.
Μειώθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ Μειώθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ Reviewed by Skandalistis on 7:30:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.