Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει

«Αυτό δεν προβλέπεται». Αυτή ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του καθηγητή οικονομικών του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Kenneth Rogoff, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει ακόμα και μετά τη διάσωσή της.Ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι «κάναμε όλα όσα έπρεπε να κάνουμε, για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τους δανειστές μας, αλλά και τα χρέη μας προς αυτούς που επένδυσαν στην Ελλάδα. Ακριβώς γι' αυτό, έχουμε αυτό το μηχανισμό. Γι' αυτό μπήκαμε στο μηχανισμό, για να είμαστε αξιόπιστοι, όχι μόνο στα μάτια των πολιτών μας, αλλά και απέναντι σε αυτούς που μας βοήθησαν».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομόλογου ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συζήτηση άνοιξε πια, προσθέτοντας ότι ερωτήματα και φόβους όπως αν είναι ηθικά επικίνδυνο ή ότι μήπως θα σημαίνει ότι κάποιες χώρες θα πληρώνουν για τις άλλες, «μπορούμε να τα λύσουμε».

Επανέλαβε, επίσης, ότι το ευρωομόλογο «θα αποβεί σε όφελος όλης της Ευρώπης και όλων των Ευρωπαίων, επειδή δεν θα δημιουργήσει μόνο σταθερότητα, αλλά και προοπτικές ανάπτυξης» σημειώνοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί «για μεγάλα έργα υποδομής, για την παιδεία, για υποδομές στον τομέα της ενέργειας, για να γίνουν πιο πράσινες οι οικονομίες μας, για επικοινωνίες και μεταφορές που θα κάνουν την Ευρώπη πολύ πιο ανταγωνιστική».
Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει Reviewed by Skandalistis on 5:23:00 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.