Να επαναδιαπραγματευθούν οι όροι του Μνημονίου

Επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου, επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου και προώθηση του ευρωομολόγου, μπορεί να δώσουν ανάσα στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς,κ. Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας σε γνωστό ραδιοσταθμό ανέφερε ότι:«Δύο είναι τα ζητούμενα.
Το ένα, είναι η επιμήκυνση η οποία μας είναι αναγκαία προκειμένου η ελληνική οικονομία να ανακτήσει, αν θέλετε, περιθώρια αναπνοής. Και το δεύτερο είναι το ευρωομόλογο. Βεβαίως, ούτε η επιμήκυνση, ούτε το ευρωομόλογο από μόνα τους είναι ικανά να δώσουν απάντηση γρήγορης διεξόδου από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Και βεβαίως υπάρχει η ανάγκη του πολιτικού ελέγχου της λειτουργίας των αγορών από τη μεριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι εδώ η χώρα μας πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, άλλωστε δεν είμαστε πια μόνοι, από κοντά η Πορτογαλία, αλλά και άλλες χώρες του νότου που απειλούνται με παρόμοια καθεστώτα οικονομικά όπως στην Ελλάδα».

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.
Να επαναδιαπραγματευθούν οι όροι του Μνημονίου Να επαναδιαπραγματευθούν οι όροι του Μνημονίου Reviewed by Skandalistis on 5:53:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.