Μακελειό στο Ιράκ,45 νεκροί και 150 τραυματίες από παγιδευμένα οχήματα

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείοειδήσεων, τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από δύο επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα οχήματα , κοντά στην ιερή πόλη των σιιτών Καρμπάλα

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 15:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), 10 χλμ. βόρεια της πόλης. Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε περίπου 20 λεπτά αργότερα, 15 χλμ. νότια της πόλης, δήλωσε ο Μοχάμεντ Χαμίντ αλ Μουσάουι, έπαρχος στην Κερμπάλα, 110 χλμ. νότια της Βαγδάτης.

Εκατοντάδες χιλιάδες σιίτες συγκεντρώνονται στην Καρμπάλα για να τιμήσουν το Αρμπαΐν, το οποίο αποτελεί το τέλος της 40ήμερης περιόδου πένθους για τον Ιμάμη Χουσέιν, εγγονό του προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του σε μια μάχη τον 7ο αιώνα και αποτελεί σημαντική μορφή του σιιτικού Ισλάμ.

Οι προσκυνητές μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο σουνιτών εξτρεμιστών και της αλ Κάιντα, που θεωρεί τους σιίτες αποστάτες και αιρετικούς.
Μακελειό στο Ιράκ,45 νεκροί και 150 τραυματίες από παγιδευμένα οχήματα Μακελειό στο Ιράκ,45 νεκροί και 150 τραυματίες από παγιδευμένα οχήματα Reviewed by Skandalistis on 4:30:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.